Κυριακή, Μαρτίου 11, 2007

Αναζητώντας την ετερότητα


Πέρυσι τέτοιο καιρό μπλέχτηκα σε μία συζήτηση με θέμα την σχέση ανθρώπου και μηχανής και την μοιραία αντικατάσταση, σε πολλά πεδία, του ενός από την άλλη. Τότε πρόβαλα ρομαντικά το επιχείρημα ότι θα στερηθούμε την ευχαρίστηση του να έχουμε μία παρόμοια συζήτηση με μία μηχανή όπως και να απολαύσουμε αποφάσεις κι ενέργειες πλασμάτων με ελεύθερη βούληση.
Σήμερα θα χρησιμοποιούσα τα λόγια του Baudrillard συνηγορώντας πάντα υπέρ του ανθρώπου:


'Ο άνθρωπος και η μηχανή έχουν γίνει ισόμορφοι και αδιάφοροι, κανένας δεν είναι πια το άλλο του άλλου' . Η αναζήτηση της ετερότητας είναι 'που μου επιτρέπει να μην επαναλαμβάνομαι επ'άπειρον' *
*Jean Baudrillard "Η διαφάνεια του κακού"

4 Comments:

At Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007 3:34:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Οι αναφορές σου, όπως και εκείνες του museologist, διευρύνουν την αντίληψη που είχα για το έργο του Baudrillard (κυρίως από αναφορές στο αντικείμενο της αρχιτεκτονικής και του design).

Αυτή η διεπιστημονική προσέγγιση όχι μόνο με γοητεύει, αλλά συμβάλλει και στην "αναζήτηση της ετερότητας που μας επιτρέπει να μην επαναλαμβανόμαστε επ' άπειρον".

Αν το "δίκτυο είμαστε εμείς" (κατά τον Baudrillard), η ετερότητα ενυπάρχει στο διάλογο που επιτρέπει το μέσο.

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007 7:02:00 π.μ., Blogger almaro said...

Το 'μέσο' μας δίνει μεγάλες δυνατότητες που κάθε μέρα αποκαλύπτονται και μεγαλύτερες. Μόνο που η ετερότητα που εκφράζεται μέσα από αυτό θα ήθελα να έχει τόσο σχέση με τους κανόνες του όσο και με το μήνυμα που μεταφέρει.
Επίσης, να μην είναι το δίκτυο το κύριο μέσο έκφρασης αυτής της ετερότητας. Αυτό που βλέπω γύρω μου, λέει τα αντίθετα (συμμερίζομαι τον μικρό εφιάλτη του Baudrillard).
Πάντως συμφωνώ μαζί σου για διεπιστημονικότητα: είναι γοητευτική και αναγκαία.

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007 1:14:00 μ.μ., Blogger Neraida said...

Σας καλούμε σε κινηματογραφικό blogo-παιχνιδάκι. Αν θέλετε, μας κάνετε την τιμή! Πολύ χαίρομαι που το θέμα αυτό δεν άφησε αδιάφορα τα ελληνικά blogs.

 
At Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009 10:11:00 μ.μ., Blogger disa said...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home